Za sve one koji se interesuju za selidbe Svajcarska, pripremili smo nešto o životu u Švajcaeskoj. Par korisnih podataka o istoriji i kvalitetu života z Svajcarskoj. Švajcarska je zemlja izuzetne lepote, poznata kao zemlja banaka, satova, sireva i čokolada. Nestvarni alpski predeli, uređeni turistički centri i gradovi privlače više od 7 miliona turista svake godine. Glavni grad Švajcarske je Bern, dok je valuta i posle svih pritisaka Evropske unije ostao franak.

Selidbe Svajcarska dobar izbor

Istorija Švajcarske

selidbe svajcarska

Švajcarska je savezna republika i zvanično je nazvana ‘Švajcarska konfederacija‘. Nastala je pre više od 700 godina, 1291. godine. Savez između kantona Schviz, Uri i Untervalden (koji se nalazi u centralnim Alpama) bio je početak Švajcarske konfederacije. Tokom narednih vekova, ostali kantoni koji sada čine konfederaciju sukcesivno su se pridružili ovom savezu. 1798. godine Švajcarsku konfederaciju napala je i osvojila susedna zemlja Francuska. Sve dok bečki Kongres nije obnovio nezavisnost Švajcarske konfederacije 1815. godine, bio je pod kontrolom Napoleonove Francuske.

Od 1815. godine Švajcarska nije u ratu ni sa jednom stranom državom, pošto je od tada usvojila politiku neutralnosti u svim međunarodnim sukobima. Međutim, ona je bila umešana u neke domaće sukobe u prvim decenijama KSIKS veka. To su bili sukobi koji su pokrenuli sastavljanje švajcarskog ustava 1848. i uspostavljanje Švajcarske savezne republike kakvu poznajemo danas. Od tada je Švajcarska u miru sa sobom i sa svim ostalim zemljama.

Selidbe Svajcarska – bolji kvalitet života

Švajcarska je svetski poznata po svom neuporedivom kvalitetu života, prirodnim lepotama, sigurnom i sigurnom socijalnom okruženju, izvanrednom obrazovnom sistemu i vrhunskom zdravstvenom sistemu. Da ne pominjemo njegovu reputaciju sjajne destinacije za odmor. Njegova živahna gradska središta, šarmantna sela i bogata istorija kulture čine ga idealnim mestom za preseljenje. U globalnoj “Anketi o kvalitetu života” Mercera, Cirih i Ženeva rangiraju se vrlo visoko iz godine u godinu. Zato selidbe Svajcarska se ne radi samo iz Srbije već se preseljavaju u Svajcarsku iz ostalih zemalja EU i celog sveta.
Kulturno nasleđe Švajcarske je široko i raznoliko. Uticaji nemačke, francuske, italijanske i retro-rimske kulture u Švajcarskoj jasno se ističu; snažni regionalizam otežava govoriti o jedinstvenoj, homogenoj švajcarskoj kulturi.

Zdravstvo i obrazovanje u Svajcarskoj

Svetski poznate klinike i ustanove koje koriste neke od najnaprednijih medicinskih tehnologija stekle su Švajcarsku reputaciju jednog od najboljih zdravstvenih sistema na svetu.
obrazovanje
Da bi osigurala da Švajcarska ostaje vodeća zemlja u obrazovanju, švicarska vlada vrši veće finansijsko ulaganje po učeniku od bilo koje druge zemlje članice OECD-a. Zemlja se može pohvaliti izvanrednim univerzitetima, uključujući Švajcarski federalni tehnološki institut u Cirihu, kao i IMD u Lozani, jednoj od najboljih svetskih poslovnih škola. Takođe postoje brojne privatne i međunarodne škole sa odličnom reputacijom zahvaljujući švajcarskoj dobro uspostavljenoj i poštovanoj pedagoškoj tradiciji.

Nekretnina – selidbe Svajcarska

Cene nekretnina, u zavisnosti od specifičnog kantona i opštine, mogu varirati od skromnih do visokih. Cene su obično povezane sa nivoom poreza na dohodak u kantonu i opštini po vašem izboru; cene nekretnina su visoke tamo gdje je nivo oporezivanja nizak i niži gdje su porezi viši.

Za selidbe za Švajcarsku stojimo Vam na raspolaganju. Naša agencija za međunarodne selidbe nudi najpovoljnije cene selidbe i najpovoljnije uslove.