Selidbe Nemacka Srbija Nemacka

Odlučili ste da se preselite u Nemačku! Treba vam agencija za medjunarodne selidbe koja vrši usluge selidbe u Nemacku. Nakon što ste prošli kroz birokratsku noćnu moru oko dobijanja boravišne dozvole, radne dozvole ili državljanstva, spremni ste za preseljeje u Nemačku. Naravno da ste čuli da je ovo evropska zemlja mogućnosti sa lepim gradovima i mestima, i sve je to vrlo čisto. Ali kakav je zapravo život u Nemačkoj? Mi kao agencija koja radi selidbe Srbija Nemacka i selidbe Nemacka Srbija upoznati smo sa svim procedurama oko carine, tako da je spedicija i carina naša briga. Ako izaberetre punu uslugu selidbe sa pakovanjem i raspakivanjem vaših selidbenih stvari, ostaje vam samo da razmišljate o životu u Nemačkoj. Ovde ćemo proći kroz nekoliko karakteristika života u Nemačkoj, najboljih i najjeftinijih mesta za život u Nemačkoj, kao i troškova života.

Koja su najbolja mesta za selidbe Nemacka?

Selidbe u Nemacku uglavnom dogovaramo mesecima unapred, a vama ostaje dovoljno vremena da se pripremite i završite papirologiju i formalnosti oko posla. Ako još uvek niste odabrali mesto za boravak u Nemačkoj, ne žurite sa odlučivanjem. Nemačka je ogromna zemlja i svako mesto ima izrazitu atmosferu i mogućnosti. Ovde smo naveli neke od najboljih gradova za život u Nemačkoj u skladu sa mogućnostima zaposlenja. Zatim ćemo navesti i neke od najjeftinijih gradova Nemačke.

Najbolji gradovi u Nemačkoj , selidba zbog mogućnosti zaposlenja

 • Minhen
 • Dizeldorf
 • Frankfurt
 • Berlin
 • Hamburg
 • Stuttgart
 • Nirnberg

Ovi gradovi su na spisku jer nude ogromne mogućnosti posla. Mnogo visoko rangiranih nemačkih kompanija nalazi se tamo i sve imaju živu infrastrukturu i visok potencijal za plate. Takođe su u najboljim gradovima sveta u kojima žive, tako da nećete pogrešiti ako se preselite u bilo koji od njih.

Najjeftiniji gradovi u za život i selidbu u Nemačkoj

 • Lajpcig
 • Bochum
 • Kiel
 • Siegen
 • Jena
 • Osnabruck
 • Bremen

Ovo su najjeftiniji gradovi koji žive u Nemačkoj. Ako imate budžet i očekujete da nećete zaraditi mnogo novca tokom prvih nekoliko meseci ili godina kada ste u zemlji, najbolje je da se preselite u neki od gradova koji su jeftiniji za život. Izbegavajte da se selite u ogromne gradove i glavni grad Berlin, jer su izuzetno skupi. Za početak dok se ne snađete nakon selidbe u Nemacku, pokušajte u nekom od ovih gradova da se što lakše asimilirate u Nemačkoj.

Koji su troškovi života u Nemačkoj i cena selidbe Nemacka?

Cena selidbe u Nemacku ili iz Nemačke varira od kilometraže, najviše od dužine puta. To da li ćemo vas mi pakovati ili vi sami je 100 do 200 € više ili manje što sigurne ne pravi veliku razliku. Troškovi carine i špedicije, troškovi putarina, osiguranje stvari sve spada u napu uslugu medjunarodne selidbe.

Pored najboljih i najjeftinijih mesta za život u Nemačkoj, najverovatnije želite da znate kolika je cena života u Nemačkoj. Tačnije, troškove života porodice u Nemačkoj. Na osnovu statističkih podataka, ovde je 15 gradova Nemačke i njihov indeks troškova života. Što je viši indeks troškova života, oni su skuplji. Mislimo da je ovo važne za sve vas koji planirate selidbe u Nemačku.

Rangiranje indeksa troškova života u gradu

 1. Dizeldorf 85.64
 2. Frankfurt 84.17
 3. Hamburg 81.65
 4. Minhen 80.21
 5. Heidelberg 76.42
 6. Štutgart 74.47
 7. Berlin 72.5
 8. Karlsruhe 72,50
 9. Bonn 72,00
 10. Keln 71.51
 11. Nirnberg 70.95
 12. 69.61 Aachen
 13. Drezden 67.98
 14. Bremen 67.00
 15. Lajpcig 66.60

Izvor: Numbeo

Da bismo imali jasnije upoređivanje, uporedićemo troškove života četvoročlane porodice u Dizeldorfu i Lajpcigu. U Dizeldorfu bi vam trebalo oko 1.660 evra da platite najam za trosoban stan i dodatnih 2.913 evra da biste pokrili ostale troškove života mesečno. U Lajpcigu bi vam trebalo 890 evra da pokrijete isti stan i dodatnih 2.277 evra za ostale troškove. Dakle, ukupno vam je potrebno 4.573 evra mesečno u Dizeldorfu i 3.167 evra mesečno u Lajpcigu.

Uopšteno, za potrošnju od 2.700 evra u Lajpcigu, u Minhenu bi vam trebalo 3800 evra. Kao što vidite, Dizeldorf je zaista skuplji od Lajpciga.