Selidbe Nemacka –  Štutgart!

Stuttgart je često poznat po Mercedes Benz-u i Porsche-u, međutim, on može ponuditi mnogo više. Ovaj grad je takođe dom bogate istorije i kulture, luksuznih restorana i prelepih pejzaža. Ispod vam donosimo često postavljana pitanja iz naše ekspoze o Stuttgartu. Ko se sprema za selidbe u Nemacku i selidbu Stutgart da se pripremi.

Kako se snalaziti u Stuttgartu?

Glavne odlike grada su na pešačkoj udaljenosti, tako da većinu vremena ljudi radije hodaju od mesta do mesta, uživajući u pejzažu i pritom održavaju kondiciju. Za ostale koji ne žele da hodaju, ovaj grad ima odličnu transportnu mrežu! Moguće je odabrati jednu kartu koja košta 1,90 eura ili celodnevnu kartu 6,30 eura. Ova karta je primenljiva za većinu javnog prevoza, uključujući autobuse i S-Bahn. Druga mogućnost je da se odlučite za taksije koji su takođe poprilično pristupačni.

Gde odsesti?
Ovaj grad nudi mnogo povoljnih hotela, motela i apartmana za kraći boravak. Kada je u pitanju iznajmljivanje ili kupovina nekretnine, Stuttgart je prilično skup.

Da li su troškovi života skupi u Štutgartu?
Osim smeštaja koji je relativno skup, troškovi života u Stuttgartu su prilično pristupačni. Hrana je jeftina u poređenju s drugim gradovima, a glavno jelo bi inače koštalo od 10 do 15 eura. Alkohol takođe nije skup, pogotovo pivo.

Gde da odem?
Iako nije najveći od gradova, nudi mnogo toga. Stuttgart je predivan grad koji ima puno zanimljivih mesta koje ćete posetiti. Ako ste planirali selidbe u Nemacku u Stutgart kontaktirajte našu agenciju za selidbe

Selidbe Nemacka – Frankfurt

Prema anketi preko tri od četiri (77%) radnika koji rade u Frankfurtu vole svoj posao, a otprilike isti iznos smatraju optimizmom u pogledu mogućnosti karijere. Ovo dokazuje da je Frankfurt jedan od najboljih gradova za profesionalne emigrante iz celog sveta, pa akada je u pitanju preseljenje u Nemacku, onda je selidba Frankfurt svakako u opticaju. Kada je reč o poslu, zaista se uopšte ne može pronaći mesto koje se može uporediti sa Frankfurtom.

Podrazumijeva se da imate jedan od najvećih aerodroma u državi odličnu pristupačnost. Frankfurt je prometna metropola u srcu Evrope. Pored toga, grad takođe ima odličan transportni sistem. U Frankfurtu vam automobil nije potreban, pogotovo ako vam je svakodnevni posao u gradu. Grad je opremljen železnicama, metrou, tramvajima, javnim autobusima i vozovima udruženja Rajna-Majna.

Što se vremena tiče, dobro je što se može dobiti. Frankfurt je jedan od najtoplijih gradova Nemačke. U poređenju sa ostatkom zemlje, Frankfurt ima relativno malo padavina tokom cele godine. Najgore što se može desiti je oko 0 stepeni Celzijusa u ranim nedeljama januara. Letnje temperature porastu i do 25-27 stepeni Celzijusa.

Kada je u pitanju sigurnost, Frankfurt nije najsigurniji u Njemačkoj, međutim, nema velikih problema sa kriminalom. Dovoljno je sigurno hodati sami čak i noću, međutim, kao i bilo koji drugi zapadni grad, uvek se savetuje da se pazite da sprečite i dođe do nezgoda.

Sve u svemu, Frankfurt je jedan od najboljih gradova koji se preporučuju iseljenicima u Nemacku, posebno kada je riječ o pronalaženju mogućnosti za rad. Pored ovoga, to je sjajan grad za živeti i rasti.

Selidbe Nemacka – Minhen

Visoki životni standard i kvaliteta života – Većinu vremena život u Minhenu je vrlo prijatan. Uz topla ljeta i hladne zime, u Minhenu se uvijek nešto može učiniti. Iako su troškovi života relativno visoki, ima mnogo pristupačnih zabavnih aktivnosti i mesta koje treba posetiti. Na svetskom rangu, Minhen je zauzeo impresivno četvrto mesto od 223 grada. Da li treba još da razmišljate o selidbi u Minhen.

Efikasan javni prevoz – Minhen ima obiman sistem javnog prevoza, koji se sastoji od autobusa, podzemne (U-Bahn), tramvajske i prigradskih vozova. U Minhenu se zaista može pouzdati u javni prevoz, jer je uvek na vreme, čisto i brzo!

Bicikl prijatan – javni prevoz je dobar, ali Minhen nudi razne mogućnosti ljudima koji uživaju u biciklizmu. Grad je geografski razmerno ravan, tako da je veoma lako putovati biciklom. Vozači su veoma poštovani i imaju biciklističke staze gotovo u svakoj ulici.

Bezbedno – Minhen ima veoma nisku stopu kriminala i veoma retku pojavu teškog kriminala. Nema ničeg boljeg i ugodnijeg od saznanja da možete slobodno šetati gradom u kojem živite, bez ikakvih briga, čak i noću. Minhen je jedan od najsigurnijih gradova u Nemačkoj, rangiran kao 13. bezbedna zemlja na svetu prema Indeksu kriminala za zemlju 2016. godine.

Pristupačnost – Jedna od ključnih prednosti života u Minhenu je njegova sjajna lokacija. Za nekoliko sati možete biti lako u drugom gradu ili još boljoj zemlji! Za jedan sat ste na severu Italije, a za dva sata ste u Austriji.